Śledź w oleju lnianym z cebulką i koperkiem,

z dodatkiem sosu śmietanowego i ziemniaka

Herring in linseed oil with onion and dill,

served with creamy sauce and potato
……………………………………………………………………………….28zł

Gruszka zapiekana z kozim serem,

podana na kindziuku litewskim

Roasted pear with goat cheese,

served on traditional Lithuanian Kindziuk sausage
……………………………………………………………………………….33zł

Carpaccio z marynowanej piersi kaczej

z oliwą truflową
Carpaccio from marinated duck breast

with truffle olive oil
……………………………………………………………………………….41zł

Krewetki tygrysie smażone na oliwie z czosnkiem
i papryczką chili
Tiger prawns fried on olive oil with garlic
and chilli
……………………………………………………………………………….45zł

Tatar z polędwicy wołowej z domowymi marynatami
Tartar from beef tenderloin with home-made marinades
……………………………………………………………………………….45zł

Podroby po polsku

( zapytaj o dostępność w danym dniu):

 Polish offal dishes

( ask for availability on a given day):

wiejska kaszanka

black pudding

……………………………………………………………………………….29zł

cynaderki cielęce, gęsie żołądki

calf kidneys , goose stomachs

……………………………………………………………………………….35zł

wątróbka cielęca

calf liver

……………………………………………………………………………….42zł