Przystawki
Śledź w oleju lnianym z cebulką i koperkiem,
z dodatkiem sosu śmietanowego i ziemniaka
Herring in linseed oil with onion and dill,
served with creamy sauce and potato
……………………………………………………………………………….28zł
Gruszka zapiekana z kozim serem,
podana na kindziuku litewskim
Roasted pear with goat cheese,
served on traditional Lithuanian Kindziuk sausage
……………………………………………………………………………….33zł
Carpaccio z marynowanej piersi kaczej
z oliwą truflową
Carpaccio from marinated duck breast
with truffle olive oil
……………………………………………………………………………….41zł
Krewetki tygrysie smażone na oliwie z czosnkiem
i papryczką chili
Tiger prawns fried on olive oil with garlic
and chilli
……………………………………………………………………………….45zł
Tatar z polędwicy wołowej z domowymi marynatami
Tartar from beef tenderloin with home-made marinades
……………………………………………………………………………….45zł
Podroby po polsku
( zapytaj o dostępność w danym dniu):
Polish offal dishes
( ask for availability on a given day):
wiejska kaszanka
black pudding
……………………………………………………………………………….29zł
cynaderki cielęce, gęsie żołądki
calf kidneys , goose stomachs
……………………………………………………………………………….35zł
wątróbka cielęca
calf liver
……………………………………………………………………………….42zł